Berichten

Mieke en toon reijnen - 2017-12-14 12:51:07 

Afgelopen woensdag een rondleiding door dit prachtige museum gehad. Wij waren zeer onder de indruk van deze uitgebreide collectie en het enthousiasme van jan. We komen zeker weer eens terug. Hopelijk kan jan nog lange tijd doorgaan met dit fantastische werk. Bedankt!

E Hamaker - 2017-11-08 16:52:36 

namens de parochies H. Bartholomeus Schoonhoven en Sint Barnabas Haastrecht onze hartelijke dank voor de goed verzorgde en informatieve dag in Leiden. Wij hebben het bezoek aan het museum zeer gewaardeerd: wij kwamen ogen te kort om al het geëxposeerde op te kunnen nemen!

Rik van Steenoven - 2017-06-16 19:28:27 

Afgelopen zondag een enthousiaste rondleiding gehad van de heer Van Loon. Meneer zijn enthousiasme straalt meteen uit dat het hier iemand betreft met een echte passie!

En wat een prachtige verzameling! 

Het is een klein museum, maar neem er de tijd voor, er is zóveel te zien! Geweldig!

Truus en Kees Zaalberg - 2017-04-07 15:58:24 

Wij waren jongstleden zondag in het museum. Met verbazing keken we rond in de catacomben van de Hartebrugkerk. Jan van Loon leidde ons enthousiast rond, wat is daar een schitterende verzameling bijeengebracht. Je kunt het zo gek niet bedenken van kazuifels, wijwaterschaaltjes, Mariabeeldjes, tot iconen toe. Dank voor de rondleiding, het was heel mooi! 
Vrede en alle goeds, Truus en Kees ( je weet wel die van de St. Pancraskerk)

Els van Haasterecht - 2017-03-10 19:21:03 

Met de kersttijd bezoek ik elk jaar Greccio, omdat er altijd weer nieuwe stallen bij gekomen zijn.
sommigen heel groot, maar ook soms piepklein, zoals een stalletje uit Africa, maar o zo schattig, vooral omdat ik me kan voorstellen hoe de mensen ze daar met de hand vervaardigen.
Alle stallen komen ook zo mooi tot zijn recht, door de rotsachtige omgeving die Jan elk jaar weer helemaal er voor inricht.
Toppy gedaan weer in 2016. Op naar kerst 2017
Won geen prijs ermee, volgend jaar beter.
Groetjes van Els

Els van Haasterecht woensdag 1 maart 2017 

Op 17 februari was ik jarig .
Heb geen 1 groot feest gegeven, dat vond ik te onpersoonlijk, maar met vrienden steeds in kleine groepjes.
Omdat ik wist dat sommige helemaal dol waren op religie spulletjes, heb ik Jan van Loon gevraagd voor mij open te gaan op die vrijdag.
Het was een groot succes. Jan heeft een gezellige toelichting gegeven en iedereen kwam er enthousiast vandaan.
Op zondag gaf ik weer een klein feestje en konden wij wederom aansluiten, na de dienst.
Heb er veel eer mee ingelegd en ook mijn gasten komen nu zeker nog terug met ook weer hun vrienden.
Jan ontzettend bedankt voor je medewerking en tot ziens. groeten van Els

Hans van der Geest - 2016-12-11 11:44:24 

Beste Jan,

Het is bijzonder om te zien, waartoe noeste arbeid, volharding en passie in een luttel aantal jaren toe kunnen leiden. Indrukwekkend. Bezoek van het museum is een must voor eenieder die van tijd tot tijd met weemoed terug denkt aan wat ooit was.

Hou vol Jan

Joop Kruijs - 2016-05-27 13:36:06 

Enkele jaren terug toen Jan van Loon in de kelders van de Hartebrugkerk het idee opperde om daar een museum van te willen maken, dacht ik wat bezielt deze man hier is niets van te maken. Ik moet dit terug nemen, het is door Jan en vrijwilligers in prachtige ruimtes passend voor dit soort museums op geknapt. De Hartebrug parochie is verrijkt om dit museum in zijn kelders te hebben. Door het vele werk van Jan en zijn vrijwilligers en de tijd die er nu nog wordt ingestoken heeft het tot een prachtig resultaat gemaakt. Compliment.

Jose van Roon - 2016-04-09 21:18:42 

Hartelijk dank voor de rondleiding op zondag 3 april jl.
Ik was zeer onder de indruk van de verzameling en het vele werk dat door het echtpaar van Loon en andere vrijwilligers verzet is.

Wilma den Heijer - 2016-02-12 10:45:26 


Zondag 7 februari jl. na de mis in de Hartebrugkerk, kreeg ik samen met een vriendin een rondleiding in uw Grecciomuseum. Ik was verrast door de veelheid en verscheidenheid aan devotionalia en de passie die u heeft om dit alles te onderhouden en te behouden..Het was werkelijk de moeite waard!
Voor de gastvrijheid en interessante rondleiding wil ik u hierbij nogmaals hartelijk bedanken.

Paul Flach woensdag 6 januari 2016 

Enkele dagen vóór Kerst 2015 het Greccio museum bezocht. Ik ben zeer onder de indruk geraakt van de prachtige zaken die hier tentoongesteld zijn door Jan van Loon en zijn dochter. O.a. de Kerststalletjes vond ik geweldig mooi! Wat een devotie spreekt hier uit! Daar kunnen wij, protestanten veel van leren. Die devotie, dat zijn wij kwijtgeraakt! 
Van de kerststalletjes heb ik foto's gemaakt waarvan ik er ieder jaar eentje wil afdrukken op het programmaboekje van de Kerstviering bij GGZ Rivierduinen in Oegstgeest!

Pastor Straathof en Petra woensdag 18 november 2015 

Beste Jan,

hierbij willen wij onze reactie neerschrijven van het bezoekt aan Greccio museum. Maandag 26 oktober jl. Je enthousiaste uitleg en je onvermoeibare doorzettingsvermogen heeft bij ons een grote indruk achter gelaten. De onvoorstelbare verzameling maakte ons sprakeloos. Onze achterban proberen wij warm te maken voor een bezoek aan jouw museum. Wij wensen je vrede en alle goeds toe. Tot een spoedig weerzien.

Ronald Hartsuiker maandag 16 november 2015 

Beste Jan,

Heel hartelijk dank voor de rondleiding van afgelopen donderdag. Met stijgende verbazing heb ik de collectie bekeken. Heel bijzonder om te zien hoe liefdevolle passie tot zo iets bijzonders kan leiden. Ik was er even stil van.

Hartelijke groet,
Ronald

Inge Schoonheim donderdag 12 november 2015 

Goede Jan,
Dank voor de rondleiding in je schitterende museum! Ik heb genoten van de oude Roomse pracht! Het altaartje, waar mijn broers kerkje mee speelden...de schitterende kazuifels. Wat een kostbaarheden en wat een inzet. Het moet veel energie gevraagd hebben, maar je stak er zeer veel liefde in. Heel veel dank voor de zoete herinneringen aan een prachtige tijd.
Inge Schoonheim

John Wernert - 2015-03-21 20:18:40 

Dankbaar ben ik voor het doorgeven van de spullen van de Hr.Johan Vleugels aan de Fransiscanen , doordat ik lid ben van jullie blad heb ik hem op het spoor kunnen zetten van jullie museum . Dhr. Vleugels is al enige tijd opgenomen in verzorgingshuis in Utrecht.
Het zal voor Johan Vleugels een grote vreugde zijn voormalige spullen te zien bij jullie.
Als de mogelijkheid zich voordoet kom ik graag een keer met hem jullie museum bezoeken. Hij is inmiddels rolstoel gebonden.

Kiek - 2014-12-31 21:55:56 

Beste Jan en Lenie,

Hartelijk bedankt voor de gezellige middag. We zijn zeer onder de indruk van het museum!

mvg

Fam. Duivestein-Soonius

Henny van den Brom vrijdag 21 november 2014 

Beste Jan,

Wij, Theo van Schie en Henny van den Brom, beiden voormalig bestuurslid van de "Stichting Marianum Permanente Expositie", welke stichting in 2009 werd opgericht door de heer Johan Vleugels, hebben op woensdag 19 november 2014 een bezoek gebracht aan het Greccio Museum.
Van belang bij het bezoek aan het Greccio Museum was ook onze interesse over de wijze waarop ons museum in De Meern een bijdrage heeft kunnen leveren aan de inrichting van het museum in Leiden. Voor de volledigheid hieronder een korte samenvatting van de totstandkoming van de overdracht van de "devotionalia" vanuit De Meern naar Leiden.
De heer Vleugels, die wegens ernstige ziekte helaas niet mee kon om dit museum te bezichtigen, heeft gedurende een groot aantal jaren "devotionalia" bij elkaar gebracht hetgeen uiteindelijk heeft geleid tot de oprichting van een kleinschalig museum bij hem thuis in De Meern, thans behorende bij de gemeente Utrecht. In verband met de hoge leeftijd van de heer Vleugels en zijn verslechterende gezondheidstoestand heeft hij in 2012 een prachtige locatie gevonden waar hij zijn "devotionalia" kon laten onderbrengen, namelijk als onderdeel van het "Greccio Museum" te Leiden.
Theo en ik hebben veel respect voor de wijze waarop Jan van Loon, samen met zijn dochter Gina en een aantal andere vrijwilligers deze mooie plaats onder de Harte-Brugkerk hebben omgetoverd tot een prachtige ruimte waarin de verzameling van "devotionalia" van onze Stichting en die van het "Greccio Museum" zijn samengebracht.
Vele uitgestalde voorwerpen kwamen ons bekend voor en wij bevelen dit "Greccio Museum" graag aan bij degenen, die geïnteresseerd zijn in "devotionalia" van onze Rooms Katholieke kerken.

Theo van Schie
Henny van den Brom

Juliana Bergen - 2014-11-16 21:33:42 

Hallo Jan,
Dat ziet er fantastisch uit. We gaan zeker snel eens langskomen dan nemen we onze moeders mee. Die vinden dat vast prachtig. De kruisen staan er nog prachtig bij, die vond ik in Rábasömjén al indrukwekkend. 
Ik ben 'na het zien van de website' stik nieuwschierig.
Mooie foto's ook.
Heel veel liefs uit Rozenburg en tot gauw.
????

margo rotteveel - 2014-10-25 14:40:36 

Op 2 oktober hebben wij, een aantal mensen van de Bijbelgroep van de "Maria ter Zee kerk"in Noordwijk,uw museum bezocht. Wij waren heel verrast wat u in de loop van de jaren, verzameld hebt. Van kruisbeelden tot mooie Bijbels, priesterkleding, bidprentjes, wijwaterbakjs en nog veel meer. Het is ook heel interessant om de verhalen achter de voorwerpen te horen. de Heer van Loon kan hier heel boeiend over vertellen. voor sommige van ons was het al het 2de bezoek, maar zeer zeker weer de moeite waard,aangezien het museum is uitgebreid. Kortom een aanrader voor ieder die hierin geïnteresseerd is. wij wensen u en uw dochter nog heel veel succes met uw museum.

Annemarie 2014-06-19 11:39:12 

Wat een fantastisch museum en ontzettend leuke rondleiding. Vooral die verhalen ook bij diverse stukken! Ontzettend bedankt!

Claire - 2014-04-15 14:50:27 

Wat een verrassing als je binnenkomt! Er is zoveel te bekijken en luisteren tegelijk naar de interessante verhalen... Ik heb ook direct de mouwband van de communie van mijn vader opgezocht en geschonken. Het krijgt aandacht en mijn vader (80 jaar) is apetrots dat iets van hem in een museum staat! Bedankt

Annie Hocks en Corrie Nies (Munsterkerk Roermond) - 2013-09-29 09:52:59 

In een woord geweldig!!!

Bert en Joke van de Laak - 2013-06-23 22:41:01 

Beste Jan en Lenie,
Wat een geweldige verzameling. We kunnen ons voorstellen dat jullie hier trots op zijn. Wij hebben genoten en ons even terug gewaand in de tijd.
Groeten Bert en Joke

Gina - 2013-02-14 17:33:47 

Het museum heeft over een tijd zelfs al weer een 4e zaal heb ik begrepen, prachtig hoor

Wil&Nico - 2012-11-27 21:16:03 

Wat een verrassing na het museum in Rábasömjén.Wat een geweldige uitbreiding, pracht en praal: het rijke roomse leven!!Ook de sfeer onder de gewelven is fantastisch.
fam hollebrandse - 2012-08-15 20:00:45 

hoi jan en lenie
wat ziet dat er leuk uit..
kan niet wachten om deze winter een keer naar leiden te komen
(we hebben een museum jaarkaart :) )
liefs

Ad. Verhagen - 2012-07-19 09:34:14 

Sárvár 19  Julie  2012
 Hallo Jan en Lenie

Heel intersant deze website,
 leuk dat jullie de historie van RK kerk bewaren en dat je alle vrijentijd daar instopt . 
Als ik weereens  in nederland ben kom ik zeker een kijkje nemen.
Veel Succes en Groetjes Christina en Ad Verhagen

Leny van Loon - 2012-02-05 10:13:06 

Een heel mooi museum. Bij binnenkomst krijg je het Roomse gevoel van vroeger, met al zijn pracht en praal. Kortom interessant en niet in een keer te bekijken.

KLARA ÉS SILVIO - 2012-01-08 14:44:40 

KEDVES JAN sr

BARÁTI SZERETETTEL ÉS ?SZINTE
TISZTELETTEL GRATULÁLUNK.
EGYSZER TALÁN A VALÓSÁGBAN IS
MEGLÁTHATJUK A MÚZEUMODAT
LEIDENBEN.
JÓ EGÉSZSÉGET ÉS TOVÁBBI ERED-
MÉNYES MUNKÁT KÍVÁNUNK
                               KLARA  ÉS SILVIO

Antoon en Cock v.d.Meij maandag 14 november 2011 

Hallo Jan wij willen graag nog ,n keer komen kijken,

naar jou prachtige verzameling!

bijvoorbeeld tegen de Kersttijd.

we zijn zeer benieuwd hoe het tweede gedeelte is geworden!
                                           
Groetjes Antoon en Cock.


Gina - 2011-11-11 07:32:12 

Lijkt mij zeer interessant, ik kom snel een kijkje nemen

leny van Loon - 2011-11-10 19:08:11 

een interessant museum.